Dakarský Kaskadér

Ve středu 5.června 2024 proběhla konference #Dakar2025 v rámci Tour po celém světě a jedna ze zastávek byla v Praze. Kde jsme konečně mohli s ostravským FESH FESH teamem, představit naši novou společnou cestu.Setkala se tam celá česká dakarová špička, David Castera představil trasu, novinky, kterou třeba bude i hromadný start , pak probíhaly média a já měl možnost se s Davidem krátce i pobavit.

Protože je sám závodník a motorkář, dost apeluje na bezpečnost a několikrát rovněž zmínil i přísná kritéria pro přijetí do závodu do kategorie motorek. Je to přes 250 registrací ze kterých si vyberou asi 130..Celý tenhle projekt mě stojí šílené energie a musel jsem být trpělivý a přijmout i nějaké odsouvání.. Řeknu vám, tohle byly náročné, skoro 3 zdlouhavé roky, řešení, vyřizování a intenzivní práce, abych mohl napsat, že se připravuji na nejnáročnější závod, legendární Dakar Rally

Asi se Budete se ptát “proč?”.. A proto rovnou odpovím, ikdyž to mnoho lidí nepochopí.. Součástí mojí práce motocyklového kaskadéra je fascinovat, šokovat, neustále na sobě makat, neustále se zlepšovat, třeba dělat věci, které před vámi nikdo neudělal… Mým cílem a vlastně to může být i motivace pro ostatní je, vystoupit ze své komfortní zóny, z jakéhosi pohodlí motoškol, exhibicí, najetých kaskadérských show a eventů a totálně se ponořit do něčeho naprosto jiného.. Zjistit, jak nízko si musí člověk sáhnout, aby vše uskutečnil.. Jiný obor, jiné prostředí, jiný styl… Ale stále stejná vize.. “Být zase o kus lepší , než jsem byl včera..” Protože tohle je SPECIAL LIFESTYLE !

Děkuji rodině Special Family za support, který je vždy na 100% a taky Special Brothers Show team.. Je to rodina a je to pojem, který na české moto scéně ukazuje co to znamená teamová práce, chci poděkovat svému teamu, který mě v tomhle podporuje a dávají mi šanci všechno uskutečnit a přebírají za mne velkou část práce, kterou nebudu schopen odbavit. Obrovské díky patří Romanovi Košťálovi a Jirkovi Samkovi, ze společnosti inSPORTline & W-TEC , kteří jsou generálními partnery.. Parťáci, kteří do mne vkládají důvěru, podporuji a věří v šílené projekty s kterými za nimi přicházím..

Když jsem v roce 2021 poprvé přišel do Husqvarna Motorcycles Česko a Slovensko za Romanem, se kterým děláme od 2016 a který mimo jiné jako šéf distribuce Husqvarny po 10 letech už odešel a já mu přeju, aby jeho nová cesta byla jen skvělá, tak když jsem mu svou vizi popsal, usmál se úplně stejně jako na fotce v žlutých mikinách a řekl: „Jó, ty to dáš věřím ti a podpořím tě!“. Sehnat motorku byl taky docela kumšt, stejně jako jí doma schovávat téměř rok a půl, než spatřila světlo světa veřejnosti.. podzim 2022, takhle to vypadalo když jsem jí odvážel domů spolu s tréninkovou FC350.Díky Zdeňkovi a Tomovi, klukům z PowerMachines Brno, že jsme ten bajk zprocesovali, ufinancovat Rally Repliku Přímo z továrny taky není žádný med , ale povedlo se , je to zamnou.

Potkávám silné osbnosti a velké vizionáře a jednoho jsem poznal díky Liborovi v Librose a to v roce 2012, Toma Vrátného. Po 10 letech se naše cesty musely setkat, protože s kým jiným do pekla, než s nadšeným ostravákem Tomášem Vrátným a jeho teamem. Srdcaři jako Tom Fajman, Míra M., skvělý manažer Sujit, Jirka Kašpárek nebo Kony, vzali mě mezi sebe v roce 2023 na můj první dakar a já veděl, že se tam jednou vrátím.. V jedné stopě..

Nic není jasný, svoje místo si musím vybojovat na Rally Du Maroc v říjnu, ale já v tohle věřím, jako ve vše ostatní do čeho jsem se , kdy pustil a chci ae stát prvním Profesionálním Stunt Riderem, který dokončí tenhle extrémně náročný fenomén, jménem Rally Dakar. Mám opravdu veliký respekt k jezdcům, kteří toto absolvuji, vyřizují , jednají vše dohodnou a pak ještě těch 14 dní bojují v tom pekle. A s respektem k vám a k závodu samotnému jdo toho jdu taky ! Děkuji mým parťákům, kteří semnou stále drží linii: Motul Česká republika Zbyněk, PřemekMotoZem Martin a Víťa, díky chlapi, jedeme v tom spolu už 9 sezón !!BONO auto a.s. – Ostrava Radek TomanRenault CZ – Pan GruntVTG engineering – Luky a PájaMEATFLY – Peťan@ostra group Continental CZ – MagdaMotobatt CZ – Petr K.Jan Kus – Lístec – Pavel Peter PSí HUBÍK – výrobce motooblečení – Libor AdamAR 4 tech – Tom Diviš@flexiFolie – Marek JurečkaTonda Zela – Moto Kotouče DIRTBIKES.cz – Luky Burda TOP Cukrovinky – VendaAprilia CZKozyk Trans LKW & Martin Kozyk – Marťas K.EXD Airbrush & Graphics – děkuji za designy ! Lukáš Ston – Foto Mág !Každá jedna spolupráce je pro mne velice osobní, důležitá a moc si jí vážím.

Tenhle projekt je opravdu náročný, kdyby se našel někdo, kdo chtěl investovat a nějakým způsobem podpořit, tak se mi ozvěte. Pokud máte chuť na něco se zeptat nebo hodit komentář a svůj názor nebo SDÍLET, do toho !

Nečekám moc, že by se to mělo setkat s pochopením, ale to je v pořádku to k tomu patří!